Tilgangsstyrte roller
Denne veiledningen dekker hele livsløpet for en tilgangsstyrt rolle — fra opprettelse til deling og invitasjon av brukere.
En rolle opprettes alltid i kontekst av ett av selskapene dine. Det anbefales å administrere roller i toppselskapet når du har mange selskaper på plattformen.

Dette åpner dialogen Rolleinnstillinger. Her angir du rollens navn, beskrivelse, deling av rollen med andre selskaper og ønskede tilganger på modul- og funksjonsnivå.

Moduler kan skrus av eller på, og funksjoner kan angis med lese- eller skrivetilgang, eller deaktiveres helt.
Når alle innstillingene er som du ønsker, klikk Lagre. Rollen er opprettet. I kontekstmenyen for den nye rollen kan du velge Forhåndsvisning:

Dette åpner dCompany i en ny fane med funksjoner og tilganger slik de er definert:

Når du er trygg på at rollen oppfører seg som ønsket, kan du invitere brukere. Dette gjøres på samme måte som ved invitasjon av administratorer.

I dialogen Legg til, velg språk for e-postinvitasjon, en personlig kommentar (valgfritt) og e-postadressen. Trykk Send invitasjon.

Invitasjoner til tilgangsstyrte roller ser helt like ut som administrator-invitasjoner.

Når mottakeren har akseptert, vises brukeren i fanen for rollen.
En rolle kan deles med andre selskaper, slik at du slipper å opprette og vedlikeholde duplikate roller.

Velg Vis / Rediger valg:

I dialogen velger du hvilke selskaper rollen skal være tilgjengelig i. Du kan filtrere på porteføljer for raskere utvalg. Trykk Lagre:

Deretter Lagre rolleinnstillingene:

Rollen er nå delt og tilgjengelig for å invitere brukere i de valgte selskapene.
I Kontakter-modulen har delte roller sin egen fane. Den er synlig for alle admins med tilgang til rollen, og gir oversikt over alle brukere med rollen på tvers av selskapene du er admin i.
I porteføljeoversikten, velg Kontakter, og deretter fanen for rollen. Velg Inviter:

I dialogen legger du inn epost, velger selskapene du vil invitere den nye brukeren til, og trykker Send invitasjon.

Tips: Når du selv er admin i selskapet som opprettet rollen, kan du også aktivere rollen for flere selskaper on-the-fly mens du inviterer nye brukere.
Alle brukere som har akseptert invitasjoner vises under rolle-fanene. Her ser du hvor mange selskaper hver bruker har tilgang til.
For å legge til, endre eller trekke tilbake tilganger, klikk på brukeren du vil redigere:

I dialogen kan du legge til og trekke tilbake tilganger, samt redigere e-postadressen.
